måndag 11 december 2006

Företagarna protesterar mot Söderlund

Företagarföreningen på Stora Nygatan protesterar i Svenska Dagbladet den 10 december mot att trafikborgarrådet stoppar beslutet att ta bort p-platserna på gågatorna.

Egentligen borde trafikkontoret redan tidigare kunnat genomföra trafiknämndens beslut från den 18 april, men inte förrän den 1 december i år skulle det alltså ske.

Förklaringen till fördröjningen sades dels vara att man ville avvakta utgången av kommunalvalet och dels att man skulle hitta ersättning för de p-platser man tar bort på Nygatorna. Precis dagarna innan de nya skyltarna skulle sättas upp grep Mikael Söderlund in direkt via Trafikroteln på Stadshuset. Ordern till tjänstemännen på förvaltningen var att stoppa allt arbete med att genomföra det av Trafiknämnden i demokratisk ordning fattade beslutet.
I Svenska Dagbladet kommenterar ordföranden i Stora Nygatans företagarförening Lena Ahlström, utvecklingen så här:

"- Jag är väldigt upprörd. Och jag tycker det är konstigt att Alliansen som väl ska vara för företagandet nu saboterar för oss företagare."

Svenska Dagbladets artikel fortsätter:
Den (Stora Nygatans Företagarförening) och hela Nätverket vill ha fysiska infartshinder vid de större infarterna, eftersom inkörsförbudet inte övervakas och folk kör in till p-platser på gågatorna. Resultat blir oreda och dålig trafikmiljö för besökare, boende och yrkesverksamma.
Trafiknämnden beslöt i två omgångar i våras att p-platserna skulle tas bort och skyltningen om gågata skulle bli bättre."

Läs hela artikeln som tyvärr i tidningen fått direkt missvisande bildtext och underrubrik:

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14237274.asp

Inga kommentarer: