måndag 18 december 2006

Ny Stad - New York!

Förnyad "gamla stan" i New York!

En av de mest innovativa och framgångsrika stadsdelarna i New York är idag Nedre Manhattan. Där har man rustat upp det gamla nedslitna området och gjort det till en av stans mesta ”success stories”.

Husen har renoverats och istället för biltrafik har man idag en unik stadsdel med charmig gammaldags känsla och utseende. Där skockas idag restauranger, barer, kaféer och butiker. Man har också förbättrat vägvisare för besökarna så att de hittar service och sevärdheter. Eleganta gatlyktor har inneburit färre olyckor och ökad trygghet. Negligerade kvarter känns idag inbjudande och nutida. Hit kommer man för att träffas och umgås.

Rena gator, trygga gångvägar betyder massor för livskvaliteten på Nedre Manhattan. Man har också ett nära samarbete med polisen (sic!) som ökar tryggheten så att dessa kvarter är några av New Yorks minst kriminellt belastade.

Renhållningspersonalen håller stadsdelen fläckfri, tar bort grafitti, tar bort illegala affischer, håller rent från skräp och sköter träd och blommor så att Nedre Manhattan blir en inbjudande plats att bo på, verka i och besöka.

Precis som en bilfri stadsdel idag är offensivt och i linje med det moderna tänkandet inom stadsbyggnad, har man här också satsat på hi-tech i form av New Yorks Silicon Alley. Telecom-förbindelserna är uppgraderade i stadsdelen och man har också satt upp ett nytt trådlöst system som ger stadsdelens kommersiella kontor omedelbar backup för deras telecom-tjänster. Här, i den förr lite bortglömda stadsdelen, finns ett av världens mest högpresterande och tillförlitliga telecomsystem.

Inga kommentarer: