måndag 4 december 2006

Nyblivet borgarråd river självsvåldigt upp Trafiknämndens beslut

”The Queen had only one way of settling all difficulties, great or small. 'Off with his head!' she said, without even looking round.”
Ur Alice's Adventures in Wonderland av Lewis Caroll, (Charles Lutwidge Dodgson, 1865 )


Biltrafiken och parkeringsplatserna ska vara kvar som vanligt på gågatorna.

Det är nya trafikborgarrådet Mikael Söderlunds, (m), omtvistade insats för Gamla stan.
Hittills.
Moderata trafik- och stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlund har på egen hand stoppat genomförandet av Trafiknämndens beslut att parkeringsplatserna skulle bort från gågatorna.

Men Söderlund inte alls förankrad i sin egen nämnd. Flera av de borgerliga nämndledamöterna ställer sig öppet frågande till utvecklingen. De har till Nätverket för Gamla stans framtid, i tisdags den 28/11 2006 bekräftat att de inte blivit informerade i förväg om Söderlunds agerande.

Flera ledamöter menar att hanteringen står i strid med seder och bruk inom den kommunala demokratin. Enligt dem är det endast nämnden som kan ta ett beslut om att upphäva ett tidigare beslut.

Bland ledamöterna i oppositionslägret inom Trafiknämnden är upprördheten ännu större. På nämndens sammanträde, tisdag 12 december kommer t ex Ann-Marie Strömberg att ställa borgarrådet till svars för sitt självsvåldiga agerande.

Hälsningar
The Cheshire Cat

Inga kommentarer: